WooCommerce ve E- Ticaret İlişkisi

Geçmiş yıllarda alışverişler fiziki şubeler aracılığı ile tek tek gezilerek yapılırken, günümüzde internet ortamından bir tık ile istenilen ürünün fiyat karşılaştırılması da yapılmak suretiyle önümüze geldiği aşikârdır. Çağımızın bir gereği haline gelen internet ortamı birçok girişimci ve yatırımcı içinde adeta bir sanal pazar haline gelmiştir. WooCommerce isimli eklenti ile birlikte E- Ticaret sektörüne atılmak isteyen pek çok kişide bu konuda araştırma yapmaktadır. Sizlere bu yazımızda internet ortamından ürün veya hizmet satarak kazanç elde edebileceğiniz WooCommerce ile E– Ticaret ilişkisinden bahsedeceğiz.

WooCommerce Nedir?

WooCommerce, WordPress tabanlı, WhooThemes ve Automattic tarafından oluşturulan özgür ve açık kaynak kodlu bir E-Ticaret eklentisidir. Gün geçtikçe geliştirilen bu eklenti WordPress kullanıcıları tarafından hızlı ve rahat bir şekilde kullanılabilmekte ve yönetilmektedir. İnternet üzerinden oluşturulan sanal pazarlar ile birlikte ürünlerin müşterilere sunulmasında oldukça etkili bir sistemdir.

WooCommerce ile E-Ticaret Yapılır Mı?

İnternetin yaygınlaşmasından bu yana online alışverişlerinde oldukça arttığını görebilmekteyiz. Özellikle incelediğimizde Amazon, Alibaba ve eBay gibi pek çok yerli ve yabancı şirketin E- Ticaret işletmesi olduğu ve bu işletmeler sayesinde büyük kazançlar elde ettiği bilinmektedir. Sizlerde WooCommerce ile E-Ticaret sitesi oluşturarak internet ortamında online bir şekilde ürünlerinizi pazarlayabilir ve büyük kazançlar elde edebilirsiniz.

E-Ticaret  de Neden Woocommerce Tercih Edilmeli?

Günümüzde pek çok kişinin fiziki şubeler yerine internet ortamından alışverişlerini gerçekleştirdiğini görmekteyiz. Çağımızın bir gereği haline gelen bu durum pek çok işletmenin de sanal pazarlara yani E-Ticaret ortamına dönmesine neden olmuştur. WooCommerce ise bu sanal pazarların en kullanışlı ve kaliteli yazılımları arasında gösterilmektedir. Peki, WooCommerce ile E-Ticaret Yapmanın Faydaları Nelerdir? Hemen sizlere listeleyim.

  • Açık kaynak kodlu olması ile birlikte kendinize özel eklentiler oluşturabilirsiniz.
  • WooCommerce kurulumu oldukça hızlı ve kolaydır.
  • Mevcut sitenizin tasarımında değişiklik yapmak zorunda değilsiniz.
  • WooCommerce, WordPress tabanlı tüm sitelerle uyumlu bir şekilde çalışır.

WooCommerce ile Ne Tür E-Ticaret Siteleri Kurulur?

Sizlerde internet ortamında E- Ticaret kullanarak satış yapmak istiyorsanız, gönül rahatlığıyla birlikte WooCommerce eklentisini kullanabilirsiniz. Birçok sektörde kullanılan WooCommerce eklentisi geleceğin E- Ticaret Merkezi uygulaması olarak gösterilmektedir. Peki, E- Ticaret kullanımında en çok tercih edilen sektörler nelerdir? Gelin, hep birlikte bakalım.

  • Elektronik
  • Elbise
  • Ayakkabı
  • Dijital Ürünler
  • İşletim Sistemleri 
  • E-Kitap
  • Sağlık Ürünleri
  • Kozmetik Ürünleri

WooCommerce ile E-Ticaret de Para Kazanmak Mümkün Mü?

Geçmiş yıllara nazaran günümüzde pek çok kişi alacağı her türlü eşyaya internet ortamı üzerinden bakmaktadır. Fiziki şubelere nazaran internet ortamında görülen fiyatların daha cazip olması alıcıyı da etkilemektedir. Bunun en büyük nedenleri ise E-Ticaret faaliyeti yürütenlerin gerek kira üzerinde, gerekse personel çalıştırması üzerinde maliyetinin az olması gelmektedir. Sizlerde ilgilendiğiniz ya da belirlediğiniz sektör üzerinde WooCommerce kullanarak E- Ticaret üzerinden güzel kazançlar elde edebilirsiniz.