İçeriğe geç

WooCommerce İle Kargo Takibi Nasıl Yapılır?

woocommerce kargo takip eklentisi

WooCommerce Kargo Takibi Nasıl Yapılır?

Bu yazımızda WooCommerce altyapısını kullanan WordPress web sitelerinde sipariş veren müşterilere kargo takip bilgilerinizi “Kargo Adı, Takip Numarası” nasıl gönderebileceğinizi inceleyeceğiz.

Kargo Takip Bilgileri Modülü eklentisi ile müşterilerinize kargo bilgilerinizi kolayca iletebilirsiniz.

Eklenti Kurulumu

Eklentiyi satın aldıktan sonra karşınıza indirme linki çıkacaktır. Eklentiyi indirdikten sonra eklentiyi ilk .zip dosyasından çıkartıp içerisindeki intensekargotakip.zip dosyasını WordPress Paneliniz > Eklentiler > Yeni ekle > Eklenti Yükle seçeneği ile sisteminize yüklemeniz gerekmektedir.

intense woocommerce kargo takip eklentisi

Eklentinin Kullanımı

Eklenti kurulduktan sonra herahangi bir ayar yapmanız gerekmemektedir.

Müşterilerinize kargo bilgilerini iletmek için Woocommerce > Siparişler > ilgili siparişin detayına girdiğinizde kargo bilgi giriş kutucukları çıkacaktır.

intense woocommerce kargo takip eklentisi kargo bilgileri girişi

İlgili kutucuğa siparişi verdiğiniz kargo firmasını ve takip numarasının girişini yaparak Güncelle butonuna tıklamanız yeterlidir.

Nasıl Çalışır?

İlgili siparişe kargo bilgilerinin girişini sağladıktan sonra sistem otomatik olarak ilgili siparişin durumunu “Kargoya Verildi” olarak güncelleyecek ve müşterinize e-posta ile kargo bilgilerini iletecektir. Kargo firmasının sunmuş olduğu altyapıya bağlı olarak kargo bilgilerinin yanında kargo takip linki de çıkmaktadır. Bu sayede müşteriniz Hesabım > Siparişler kısmından ve sipariş mailinden kargosunu takip edebilmektedir.

intense kargo takip eklentisi kargo bilgileri iletimi
Müşteri Hesabım > Siparişler sayfasından kargo takibi

SMS ile Kargo Bildirimi

İsteğe bağlı olarak müşterilerinize SMS ile de kargo bildirimi yapabilirsiniz. Bu özelliği kullanabilmek için WordPress eklenti marketinden PANDA SMS eklentisini indirmeniz ve PANDASMS firmasına abone olmanız gerekmektedir.

woocommerce kargo takip eklentisi sms kısa mesaj ile kargo bilgileri bildirimi

Bir cevap yazın