İçeriğe geç

E-Ticaret Nedir? Nasıl Yapılır?

E-Ticaret Nedir Nasıl Yapılır

Son dönemlerin gözdesi haline gelen E-Ticaret kavramı pek çok girişimci ve yatırımcı tarafından araştırılan bir konu haline gelmiştir. Geçmiş yıllara nazaran günümüzde birçok ürünün internet ortamından satıldığının ve alındığının farkındayız. Sizlerinde aklında sanal pazar ortamını kullanarak ticaret yapma fikri varsa E- Ticaret kavramı ile ilgili detayların yer aldığı yazımızı inceleyebilirsiniz. Hemen sizlere E-Ticaret hakkında bilgileri aktararak püf noktalarını paylaşalım.

E-Ticaret Nedir?

E- Ticaret, internet üzerinden her türlü iş veya ticari işlemler için kullanılan bir ifadedir. Satış sitelerinden şirketler arası ticari mal ve hizmet alışverişleri gibi çeşitli iş türlerini kapsamaktadır. E- Ticaret, tüketicilerin zaman ve mesafe olmaksızın online olarak mal ve hizmet alışverişlerinde bulunmalarını sağlamaktadır. Yani kısaca E- Ticaret internet ortamında ürün ya da fikirlerinizi satabildiğiniz yeni nesil bir ticaret aracıdır. En popüler ticaret örneği olarak online alışveriş sitelerini gösterebiliriz.

E-Ticaret Nasıl Yapılır?

E-ticarette öncelikle bütçe olarak size kazanç sağlayacak bir ürün belirleyip onun üzerinden satış stratejisinin oluşturulması gerekir. Daha sonra bir web sitesi veyahut mevcut halde bulunan E- Ticaret platformları aracılığıyla E- ticaret’e adım atılabilir. Burada oluşturacağınız pazarlama stratejisinde de dikkat etmeniz gereken hususlar bulunmaktadır. Hemen sizlere başlıklar halinde listeleyelim.

Hangi Ürünleri Satacağınıza ve Sektörünüze Karar Verin

Sıfırdan bir E- Ticaret sitesi kurmayı planlıyorsanız öncelikli olarak ürün ve sektörüne karar vermelisiniz. Burada kendi ürünlerinizin satışını yapabileceğiniz gibi bunun yanında perakendecilerden tedarik edilen ürünlerin de satışını da yapabilirsiniz.

İnternet Sitenizin Bir Alan Adı ve Sunucusu Olmalı

E-ticaret yapmak için belirlenen alan adı, kurulan firmanın internet üzerindeki adıdır. Sunucu ise, siteyi kurmak ve verileri barındırmak için kullanılan servistir. Yani, internet sitenizin tüm verilerinin barındırıldığı bir alan olarak nitelendirilebilir. Bu sunucu ve alan adı satın almak veya kiralamak sizlerin E- Ticaret için atacağınız ilk önemli adımdır.

Güvenilir Bir Altyapının Olması Gerekir

E-ticarette güvenlik oldukça önemli bir kavramdır. Sitenin güvenilir ve altyapısının sağlam olması sizin açınızdan uzun vadede işinizin ayakta durmasına yardımcı olacaktır. Aksi halde yaşayacağınız sıkıntılar hem ürün satışında hem de kullanıcının sitede gezinmesinde zorluklar yaşatacaktır. Bu durumda da müşteri beklemek yerine ya da hatayı gidermek yerine farklı sitelere yönelecektir. Bundan dolayı güvenilir bir alt yapının olması oldukça önemlidir.

Belli Bir Sermayenizin Olması Gerekir

E- Ticarete girmek için büyük sermayelere gerek yoktur. fakat yine de belli başlı bir takım harcamalarınız olacaktır. Aylık verilen vergiler, sunucu ve alan adı giderleri, çalışanların maaşları ve sigortaları vb. işler için her ay bunların bir kısmını ödemek zorundasınız. Eğer home ofis olarak çalışacaksanız bu giderleri azaltabilirsiniz.

Zaman ve Emek

E- Ticaretin normal ticaretten farkı sanal ortamda internet üzerinden satış yapılıyor olmasıdır. Bu yüzden E- Ticaret sitenize ciddi bir şekilde emek verip zaman harcamanız gerekmektedir. Aksi takdirde sitenizi kimse ziyaret etmediği için satış yapamaz ve zarar etmeye başlarsınız. Bunun için belirli sosyal medya kanallarını da kullanarak ürün satışı konusunda müşterilerinizin ilgisini çekebilecek gönderiler oluşturabilirsiniz.

Bir cevap yazın