İçeriğe geç

E- İhracat Nedir? Avantajları Neledir?

E- İhracat Nedir? Avantajları Neledir?

Son dönemlerde teknolojinin gelişmesi ve sanal pazarların oluşturulması pek çok girişimci ve yatırımcının ticari faaliyetlerini E- İhracat kullanarak yapmasını sağlamıştır. Teknoloji çağı olarak adlandırılan bu çağda birçok kişi alışverişlerini internet ortamından gerçekleştirme, birçok kişi ise ürünlerini artık internet ortamı aracılığı ile satmaktadır. Bu alış ve satışlar neticesinde meydana gelen E- İhracat kavramını sanırım duymayanımız yoktur. Peki, E-İhracat hakkında daha fazla bilgi almak ister misiniz? Sizlere bu yazımızda E- İhracat Nedir? Sorusunu cevaplandırarak avantajları hakkında bilgi vereceğiz.

 E- İhracat Nedir?

E-ihracat ürünlerinizi internet ortamından yurtdışına yani farklı ülkelerdeki müşterilere satmak veya pazarlamak için kullanılan bir terimdir. İnternet ortamından yapılan bu alım satım faaliyetleri ile müşteriler siparişlerini makro ihracat kuralları dahilinde temin etmektedirler. Sağlıklı bir şekilde E-ihracat işini sürdürebilmek için yerel ticarette geçerli olan detayları bilmek, ihracat mevzuatındaki temel bilgilere sahip olmak ve aynı zamanda küresel ya da farklı bir deyişle global bakış açısıyla düşünebilmek gerekir. Bu şekilde düşünmek ve hareket etmek sizlerin daha geniş bir alıcı kitlesine ve müşteri potansiyeline ulaşmanızı sağlayacaktır.

E- İhracatın Avantajları Nelerdir?

 E-İhracatı normal ihracattan ayıran temel noktalar arasında ürün pazarının ve özelliklerinin bir tık ile karşınızda olması gelmektedir. Ürün seçiminde ve güvenilirliğinde de pek çok kullanıcı yorumunu görebilmeniz mümkündür. Hemen ön plana çıkan E- İhracat avantajlarını sizlere listeleyelim.

  • Ekonomik dalgalanmalardan en az düzeyde etkilenmektedir.
  • Banka teminatına gerek yoktur, ödeme almak için online ödeme kuruluşları ile anlaşma yapılabilir.
  • Normal ihracat ile karşılaştırıldığında yatırım maliyetleri daha düşüktür.
  • Normal ihracatta Kargolama sırasında yaşanılan ürünler birçok sorunla karşılaşırken bu oran E-İhracatta oldukça azdır.
  • E-İhracat ile ilgilenen firmalar devletten destek ve teşvik almaktadır. Örneğin veri iadesi sebebiyle KDV ödememek ve KDV oranı ne olursa olsun kazanca eklenmesi gibi.

Neden E- İhracat Yapmalısınız?

E-İhracat gerek müşteri potansiyelinin artırılması, gerek çağa ayak uydurmak gerekse kar elde etmek için tercih edilmektedir. Sizlere işletmenizin daha prestijli ve kazançlı olmasını istiyorsanız E- İhracat’a yönelebilirsiniz. Sizlere maddeler halinde Neden E- İhracatı Tercih Etmeliyim? Sorusunun cevabını verelim.

  • Siparişlerin tutarları iç piyasaya göre daha yüksek olduğu için size düşen karı arttırır.
  • İç piyasada gelişen rekabet ortamında avantajlı konum sağlamaktadır.
  • Devletin teşvikleriyle maliyetler azaltılabilir.
  • Uçtan uca hizmet alabilme olanaklar kolay ve ekonomiktir.
  • Klasik ticaretin konulmuş olan katı kurallarından kurtulmak mümkündür.
  • Firmanızı daha kurumsal kılar ve iyi bir imaj oluşturur.

Bir cevap yazın