İçeriğe geç

7 Adımda Yurtdışı Kargo Detayları

7 Adımda Yurtdışı Kargo Detayları

Yurtdışı kargo, en kısa ifade ile bir ülkeden başka bir ülkeye yapılan gönderimlere denilmektedir. Değişik kargo seçenekleri ile yapılan bu gönderiler E- Ticaret sisteminin dünya genelinde aktif bir şekilde kullanılmaya başlaması ile birlikte oldukça rağbet görmeye başlamıştır. Birçok kişi de gerek ürün satışı anlamında gerekse ürün alımı anlamında yurtdışı kargo işlemlerinin nasıl yapıldığı ve sürecin nasıl işlediğine dair bilgi edinmeye çalışmaktadır. Sizlere bu yazımızda 7 adımda yurtdışı kargo gönderimini nasıl yapacağınıza dair detayları paylaşacağız.

1- Yurtdışı Gönderi İçin Kargo Nasıl Paketlenir?

Yurtdışı gönderileriniz için yapmanız gereken ilk aşama ürününüzü sağlam bir şekilde paketlemeniz olacaktır.  Yurtdışı kargo gönderimlerinde genellikle hava kargo yolu tercih edilmekte ve diğer kargo seçeneklerine göre daha güvenli bir şekilde gönderi alıcıya ulaştırılmaktadır. Bizler yine de işimizi sağlama alarak havalı naylon başta olmak üzere ürünümüzü sağlam kargo paketleme malzemeleri hazırlamalı ve bu şekilde kargo firmasına teslim etmeliyiz.

2- Yurtdışına Kargo Gönderirken Hangi Evraklar Hazır Edilmeli?

Yurtiçi kargolardan farklı olarak yapacağınız yurtdışı gönderilerinizde karşı ülkenin gümrüğü için belirli evrakları hazır etmeniz gerekmektedir. Gümrük için hazırlanacak belgeye proforma denilmektedir. Bunun yanı sıra uçuş ve teslimat bilgilerinin yer aldığı konşimentonun da hazır edilmesi gerekmektedir. Bu belgelerin doğru ve net bir biçimde doldurulması gönderinin alıcıya ulaşmasında fayda sağlayacaktır.

3- Yurtdışı Kargo Ne Kadar Sürede Teslim Edilir?

Uluslararası anlamda hizmet veren kargo şirketleri, ülkemizden gönderilecek olan ürünlerin teslimat süresini genellikle 1 – 4 iş günü arasında vermektedir. Kargonuzun aciliyet durumuna göre gönderi şeklini değiştirebilirsiniz. Kargonuzun teslimi sırasında da tahmini varış süresinin ne olduğu hakkında bilgi alabilirsiniz.

4- Yurt Dışı Kargo Takibi Nasıl Yapılır?

Yurtdışı kargo takiplerinizi kargo firmasının sizlere bildireceği kargo kodunu kullanarak yapabilmeniz mümkündür. Kargo firmasına ait olan müşteri hizmetleri, mobil uygulama veya resmi web adresi üzerinden kargo kodunun söylenmesi / girilmesi ile birlikte sizlere gönderi süreci alıcıya ulaşıncaya dek listelenecektir.

5- Yurtdışı Kargo Fiyatları Pahalı Mı?

Yurtdışı kargo fiyatları, yurtiçi kargo fiyatlarına nazaran biraz daha pahalıdır. Bunun en büyük nedeni ise kargo mesafesidir. Ayrıca bu fiyat farklılıkları arasında ürününüzün ağırlığı ve desisi de etkilidir. Yapmış olduğumuz araştırmalar neticesinde kargo firmalarının uyguladığı fiyat aralıklarının aşağı yukarı aynı olduğunu söyleyebiliriz. Kargonuzu teslim etmeden önce teslimat süresi ve gönderi fiyatı üzerinde bir analiz yapmanız ürününüzü daha az bütçe ile göndermede sizlere fayda sağlayacaktır.

6- Yurtdışı Kargo Hizmeti Veren  Uluslararası Kargo Firmaları

Son dönemlerde pek çok firmanın yurtdışı kargo gönderimi sağladığını bilmekteyiz. Uluslararası anlamda hizmet veren ve ön plana çıkan bazı firmalar yer almaktadır. Bunun yanı sıra ülkemizde faaliyet gösteren ve yurtdışı kargo gönderimi sağlayan firmalarda bulunmaktadır. Biz sizlere uluslar arası anlamda hizmet veren ve ön plana çıkan kargo firmalarını listeleyelim.

  • Turkish Uluslararası Kargo
  • UPS Uluslararası Kargo
  • DHL Uluslararası Kargo
  • TNT Uluslararası Kargo
  • FedEx Uluslararası Kargo

7-Yurtdışı Kargo Gönderilirken Nelere Dikkat Edilir?

Türkiye’den yurtdışına yapacağınız kargo gönderilerinde aslında dikkat etmeniz gereken adımları sizlere sırası ile vermiştik, bunları özetlemek gerekirse; Sağlam bir paketleme işlemi, hazır edilmesi gereken evrakların tamamlanması, kargo fiyat analizinin yapılması, kargo firmasının belirlenmesi ve kargo takibinin sağlanması sizlerin başlıca dikkat etmeniz gerekenlerdir. Bunun yanı sıra göndereceğiniz ülkenin gümrük işlemleri hakkında da bilgi sahibi olmalı ve belirlenen kurallar dahilinde hareket etmelisiniz.

Bir cevap yazın